Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Μαύρο πουλόβερ: Γιατί δεν πρέπει να λείπει από τη γκαρνταρόμπα σου;

 Το μαύρο πουλόβερ είναι ίσως το πιο βασικό κομμάτι του χειμώνα.



Η χειμερινή γκαρνταρόμπα έχει φυσικά τα μυστικά της και βέβαια τα απαραίτητα κομμάτια κλειδιά που ορίζουν ένα επιτυχημένο στυλ. Το απόλυτο must-have είναι φυσικά το μαύρο πουλόβερ, το πλέον βασικό κομμάτι του χειμερινού λουκ. Αναρωτιέσαι όμως γιατί ένα τόσο απλό κομμάτι θεωρείται απαραίτητο; Αρχικά το πλεκτό τοπ είναι το πρώτο που φοράμε για να αντιμετωπίσουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το μαύρο χρώμα ταιριάζει σίγουρα με όλα τα ρούχα σου, από τα τζιν παντελόνια σου, μέχρι τα πιο office αλλά και τις σατέν slip φούστες σου. Είναι το κομμάτι που θα φοράς και όσο μένεις στο σπίτι, αλλά και στο γραφείο και σε όλες τις εμφανίσεις σου έξω. Μπορεί το μαύρο πουλόβερ να είναι basic, αλλά σίγουρα δεν θεωρείται καθόλου βαρετό και βάζουμε στοίχημα πως με τους κατάλληλους συνδυασμούς και τα σωστά αξεσουάρ θα το απογειώσεις.

 Αναρωτιέσαι ποιο στυλ να επιλέξεις; Υπάρχει το κλασικό μαύρο πουλόβερ, το μαύρο ζιβάγκο, το κασμιρένιο πουλόβερ, το πουλόβερ με πλεξούδες και το πουλόβερ με πιο λεπτή ύφανση, για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ και τη γκαρνταρόμπα σου.

Κοντό Σακάκι: 3 λόγοι για να το φορέσετε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει)

Κομψά και σύγχρονα, τα κοντά σακάκια διεκδικούν επάξια μια θέση στη γκαρνταρόμπα μας αυτόν τον χειμώνα για (τουλάχιστον) τρεις λόγους. Ποιοι είναι αυτοί; Διαβάστε τις προτάσεις της Vogue και μάθετε τα πάντα για τη μόδα. Το σακάκι, όπως και πολλά άλλα (τα παπούτσια με

τις υπερμεγέθεις σόλες, τα ποδηλατικά κολάν) είναι ικανά να διχάσουν το κοινό της μόδας. Μεταξύ ένθερμων υποστηρικτών και παθιασμένων επικριτών ένα είναι το μόνο σίγουρο: αυτό το trend δεν μας αφήνει αδιάφορους. Και ενώ είναι αλήθεια ότι το κλασικό σακάκι στη μακριά εκδοχή του – με περισσότερο ή λιγότερο σηκωμένους ώμους – αποτελεί μια σαφώς πιο δημοφιλή επιλογή, το cropped σακάκι είναι πολύ πιο κοντά στη σιλουέτα των 80s, τη δεκαετία που έχει επιστρέψει για τα καλά τις τελευταίες σεζόν στο κομμάτι του tailoring. Ακόμα να πειστείτε;
1. Το είδαμε στις πασαρέλες του χειμώνα

Kάποιες φορές λίγο πιο κοντό, άλλες σταυρωτό με κουμπιά, με ζώνη στη μέση ή χωρίς, το cropped σακάκι ξεχώρισε ανάμεσα στις προτάσεις των σχεδιαστών για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 20-21. Στην πιο αναγνωρίσιμη εκδοχή τους μέσα από τα σόου των Eckhaus Latta, Christopher John Rogers και Balmain, αλλά και σε πιο ανατρεπτικά σχέδια, όπως στον οίκο Nina Ricci με κομμένα μανίκια και στον Gucci με έντονο καρό μοτίβο, τα κοντά σακάκια συμπλήρωσαν μερικά από τα πιο επιτυχημένα catwalk looks.

2. Σχέδιο που αναδεικνύει το σώμα

Δεν είναι ότι σταματούν να μας αρέσουν τα oversized ρούχα και οι φαρδιές γραμμές. Άλλωστε ένα cropped blazer δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα στενό. Μπορεί να πλησιάζει τη λογική των αγαπημένων μας matador jackets που έχουν μια πιο άνετη φόρμα – παρόλο που είναι κοντά σε μήκος – και προσθέτουν δυναμικό χαρακτήρα στα σύνολα μας.Το πιο σημαντικό όμως είναι το εξής: τα κοντά σακάκια αναδεικνύουν τη σιλουέτα μας. Χάρη στο σημείο που τελειώνουν και αν συνδυαστούν με ένα ψηλόμεσο κομμάτι (παντελόνι, φούστα ή σορτς), έρχονται να τονίσουν κομψά το σημείο της μέσης μας, κάτι πολύ «έξυπνο» – ειδικά αν δεν έχουμε ύψος 1.80. Επιμηκύνεται η σιλουέτα μας, τα πόδια μας φαίνονται ψηλότερα και δίνεται έμφαση στη μέση, αναδεικνύοντας τη γυναικεία γραμμή του σώματος. So, yes!

3. Πολλές επιλογές για shopping

To καλύτερο από όλα τα παραπάνω είναι ότι η αγορά είναι γεμάτη από μοντέρνα σχέδια, που θα σας πείσουν να βάλετε το cropped blazer στο ψηφιακό σας καλάθι. Αν δεν έχετε κάτι παρόμοιο στη γκαρνταρόμπα σας (ή κάποιο vintage απόκτημα από τα 80s στη ντουλάπα σας) προτείνουμε να ξεκινήσετε με ένα κομψό, μαύρο σακάκι που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Συνδυάστε το εύκολα με mom jeans, ψηλόμεσες φούστες, δερμάτινα σορτς και δημιουργήστε up-to-date σύνολα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.      vogue.gr       (Γιαννακοπούλου Θεοδώρα)





Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

50 Ιδέες για μοντέρνο γυναικείο ντύσιμο το χειμώνα!

 Ο χειμώνας είναι μια εποχή όπου λόγω καιρού φοράμε πολλά ρούχα και υπάρχει η σκέψη οτι μπορεί να μη δείχνουμε κομψές και μοντέρνες με τα ντυσίματα μας. Ακολουθώντας όμως τα σωστά βήματα θα καταφέρεις να έχεις όμορφα και σικ ντυσίματα ακόμα και αν φοράς πολλά ρούχα μαζί.Το απόλυτο χειμωνιάτικο ύφασμα είναι το βελούδο. Φόρεσε το στα ρούχα σου τον χειμώνα με όποιον τρόπο θέλεις. Δείχνει πολύ μοντέρνο και συνδυάζεται υπέροχα και με άλλα υφάσματα όπως το τζιν και το δερμάτινο. Οι διαφορετικές υφές στα ρούχα σου θα κάνουν τα χειμωνιάτικα looks σου πιο ιδιαίτερα!


Το απόλυτο χειμωνιάτικο ύφασμα είναι το βελούδο. Φόρεσε το στα ρούχα σου τον χειμώνα με όποιον τρόπο θέλεις. Δείχνει πολύ μοντέρνο και συνδυάζεται υπέροχα και με άλλα υφάσματα όπως το τζιν και το δερμάτινο. Οι διαφορετικές υφές στα ρούχα σου θα κάνουν τα χειμωνιάτικα looks σου πιο ιδιαίτερα!

Πώς να συνδυάσεις σωστά τα παντελόνια με τα μποτάκια σου!

 Το μποτάκι αποτελεί ίσως το αγαπημένο χειμωνιάτικο παπούτσι.  Το παντελόνι είναι επίσης το κομμάτι με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε στιλάτα outfits, είτε casual είτε πιο καλά. Πρέπει λοιπόν να βρεις πώς να συνδυάσεις με στυλ τα αγαπημένα σου παντελόνια με τα μποτάκια.

Πράγματι, το παντελόνι και το μποτάκι σου μπορούν να δέσουν ιδανικά αρκεί να ξέρεις πώς να τα φορέσεις για να ταιριάζουν μεταξύ τους. Δες λοιπόν πώς να συνδυάσεις σωστά τα παντελόνια με τα μποτάκια σου!

Τα ankle boots, τα μποτάκια λοιπόν που φτάνουν περίπου στον αστράγαλο, είναι ίσως τα πιο δημοφιλή και αυτά που φοράμε πιο συχνά. Κι αυτό γιατί συνδυασμένα με το κατάλληλο ρούχο φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν θέλεις όμως να τα φορέσεις με παντελόνι τότε έχεις αρκετές επιλογές! Τα ankle boots ταιριάζουν τέλεια με chino παντελόνια αλλά και με τζιν. Φρόντισε όμως τα παντελόνια σου να είναι skinny ή τουλάχιστον σε ίσια γραμμή.

Μαύρο πουλόβερ: Γιατί δεν πρέπει να λείπει από τη γκαρνταρόμπα σου;

 Το μαύρο πουλόβερ είναι ίσως το πιο βασικό κομμάτι του χειμώνα. Η χειμερινή γκαρνταρόμπα έχει φυσικά τα μυστικά της και βέβαια τα απαραίτ...